Fiske Blog

2017-03-27

Varför bör jerkbait vara tung?

Många av oss undrar om varför amerikaner producerar mycket tunga och starka jerkbaitspön. Varför föreslår att använda denna fläta som styrka överstiger 30lbs. Men i vårt land de flesta jerkbait inte överstiger 12 cm och 40-50 gram. Varför starka vi spön och linor?

Som svar på en sådan fråga är gäddans beteende och hur de hämtar sin mat. Stor gädda är lata fisk som mest griper stor bit. Mycket ofta, även en liten gädda, äter mycket stora fiskar. Exakt! Vilka är dessa fiskar... lätt att äta, är sjuka och utmattade. Dessa är de vanligaste fångas och omedelbart sväljas.

jerkbaits-gädda

Exakt samma ska bete sig vår jerkbait. Det måste vara stor och lata. Många erfarna fiskare använder bete längre än 15 cm; ofta de mest jagade är långa på 25 cm. En lika viktig fråga är vikten av betet. Jerkbaits (sjunkande) med en längd av 15 kan väga upp till 150g. Varför? Inte på grund av kastavståndet, men beteendet. Tunga jerkbaits arbeta på ett mycket karakteristiskt sätt. De vrider från sida till sida, försiktigt reflekterar ljuset och avgår i olika riktningar. Allt är mycket dämpad och lata. Precis som rörelser av döende fisk. För så karakteristiskt för arbetet motsvarar bara stor vikt av bete.

gädda

Photo: cf nord, Nicka Hellenberg
Recent posts
2016-11-29
2016-11-26
Company
Product
Follow Us
Tags
Newsletter
Subscribe to our Newsletter
I would like to receive information about news and promotions on the online store at www.corona-nord.com, and hereby consent for my email address to be processed by Corona Fishing with registered office in Warsaw for the purposes of subscribing to the newsletter.
logo
Copyright © Corona-Fishing Nord
Design and implementation: www.web-director.pl